Krammer du ofte dine børn? I så fald gør du det helt rigtige. Forskning viser nemlig, at berøring i løbet af babyens opvækst er endnu vigtigere, end man hidtil har troet.
Jo mere du krammer børn, desto bedre udvikling af deres hjerne. Det er den vidunderlige konklusion, som Nationwide Children’s Hospital i amerikanske Ohio når frem til.
I studiet, som gik ud på at se, hvordan nyfødte babyer reagerede på berøring, deltog 125 for tidligt fødte børn.
Af resultatet kunne man blandt andet konstatere, at for tidlig fødte børn reagerede dårligere på berøring end andre børn. Men det stod også klart, at alle de babyer, som fik berøring af forældre eller sygehuspersonale, havde stærkere hjernerespons end de børn, som sjældnere fik berøring.
Berøring bidrager til udvikling af hjerne hos børn
Ifølge forskeren Dr. Nathalie Maitre viser denne sidstnævnte øgning, at mild berøring, som at vugge barnet eller bare at have kropskontakt, bidrager stærkt til hjernens udvikling.
“At sikre for tidligt fødte børn får positiv og støttende berøring, såsom hud-mod-hud kontakt, af deres forældre, er væsentligt for, at deres hjerner skal kunne reagere på mild berøring på samme måde som de babyer, som oplever en hel graviditet i mors mave,” siger hun til Science Daily.