550.000 danskere menes at have knogleskørhed, og selvom flest kvinder rammes, så anslår sundhedsstyrelsen at hele 190.000 mænd lider af osteoporose.
Kun hver 4. mand diagnosticeret
knogleskørhed – eller osteoporose ses i tiltagende grad hos mænd, og rammer ca. hver femte over 50 år. Desværre diagnosticeres mændene generelt meget sent, ofte i forbindelse med en lavenergifraktur. Det er alarmerende, at kun en fjerdedel af de 190.000 mænd har fået konstateret deres sygdom.
Knogleskørhed af stillesiddende arbejde
Ifølge Ulla Knappe, landsformand for Osteoporoseforeningen, er der forskellige årsager til det stigende antal mænd med knogleskørhed. Det åbenlyse er, at vi i dag lever længere end tidligere. Men forklaringen skal også findes i det faktum, at både mænd og kvinder større grad end tidligere besidder stillinger, der overvejende er stillesiddende og omfatter lidt eller intet fysisk arbejde. Den begrænsede motion i hverdagen har en indflydelse på kroppens styrke. Med træning og forebyggende behandling kan mænd nedsætte risikoen for knoglebrud. Tal derfor med lægen, hvis du har mistanke om, at du har knogleskørhed. Jo før, jo bedre.
Kilde: Ulla Knappe, Landsformand for Osteoporoseforeningen.