Hvordan laver man frikadeller uden gluten? Pernille H. Petersen, der blogger på www.glutenfrimagi.dk, deler sin opskrift med dig.
En ret, man som dansker jævnligt støder på, er frikadeller. Er du ny i den glutenfrie verden, kan det være svært at vide, hvordan man erstatter mel i den klassiske opskrift på frikadeller. Der findes efterhånden rigtig mange forskellige glutenfrie melmix, som kan bruges, men da glutenfrit mel er dyrt, kan man med fordel bruge glutenfrie havregryn i stedet. Glutenfri frikadeller godt kan være lidt til den tørre side, så du kan med fordel tilsætte lidt Psyllium. Det er et godt middel til at binde væske og dermed giver saftige frikadeller.
Ingredienser – glutenfrie frikadeller (4 pers)
- 500 g hakket svinekød
- 1 æg
- ½ løg
- 3 spsk havregryn
- 0,5 dl mælk
- 25 g smør
- Salt
- Peber
Bland kød sammen med de øvrige ingredienser og rør godt rundt. Lad farsen hvile i 5-10 min. Form farsen med en ske og steg på en pande i smør til de er brune
Lav en portion til fryseren
Skal man i gang med frikadelleprojektet, er det altid en god idé at lave dobbelt portion, da man på den måde kan lægge en pose i fryseren og tage op en anden gang til aftensmad eller i flere små portioner, som kan bruges til frokost som madpakke.